Personalutrymmen

Vid VA-verk finns  risk för smitta  och lukt från arbetskläder och skyddskläder. Utformningen av personalutrymmen är viktig för att minska risken för smitta och för att privata kläder inte ska ta åt sig av lukten från arbets- och skyddskläder

Omklädningsrum
Om det behövs ska det finnas skilda omklädningsrum för privata kläder och arbetskläder eller skyddskläder.

Omklädningsrum ska vara tillräckligt stort för att ge plats för alla anställda som ska utnyttja det samtidigt. Sittbänk och speglar ska också räcka till. Klädskåp bör vara så stort att kläder kan hängas på galge.

Om arbetskläder eller arbetsskor eller stövlar blir våta under arbetet, ska de kunna torka i eller i närheten av klädutrymmet. När det behövs ska det i närheten av omklädningsrum finnas utrustning för att spola och torka stövlar.

Tvätt- och duschutrymme
I VA-verk ska det finnas tvätt- och duschutrymme med varmt och kallt vatten i anslutning till omklädningsrummen. Rengöringsmedel, handdukar eller torkanordningar  ska finnas vid tvätt- och duschplatser.

Senast ändrad: 2012-09-05
INFO
Dokument
Ladda ner checklistor från www.arbetsmiljoVA.se
KONTAKT

Vill du använda ArbetsmiljöVA och vara säker på att den alltid är aktuell och uppdaterad? Prenumerera!

Har du synpunkter på ArbetsmiljöVA? Kontakta gärna oss som utvecklat webbplatsen via Pär Fjällström, IVL Svenska Miljöinstitutet. Du når oss på mail (förnamn.efternamn@ivl.se) eller på telefon 010-788 65 00.

Webbplatsen administreras av IVL Svenska Miljöinstitutet AB | © IVL
.